Ефективно осветление

Знаете ли, че осветлението формира около 10% от месечните Ви разходи за електрическа сметка? За щастие е лесно да се спестят пари от осветление.
Смяна на крушки с нажежаема жичка с енергоспестяващи компактни флуоресцентни крушки е чудесен начин да започнете. С това ще успеете да намалите сметката за ток с няколко лева всеки месец.

 

Други начини за намаляване на разходите за осветление са:
Възползвайте се от естествената светлина - Инсталиране на капандурите и навеси чрез, които да вкарате естествена светлина в дома ви.
Загасени светлини - гасете лампите винаги, когато излизате от стаята, дори ако възнамерявате да се върнете в рамките на няколко минути. Колкото по-малко светлини, които използвате, толкова по-ниска е Вашата сметка за електричество.
Намаляване на мощността за постоянните приспособления и уреди - Ако винаги използвате светлината включена (например на стълбите в сутерена), използвайте възможно крушки с възможно най-ниска мощност. Например, на мястото на 100-ватова крушка с такава от 15 вата за да намалите електрическата сметска с около 5 лева на месец.
Инсталирайте таймер и сензор за външна светлина - Прочетете повече за начините за използване на осветление с открит таймер, за да спестите пари.

Колкото повече знаете, толкова повече пари може да спестите: обърнете внимание на различните видове електрически крушки да използвате във вашия дом или бизнес.

Енергоинвестмънт АД © 2020 | Права за ползване | Декларация за поверителност | Настройки на бисквитките|Уеб дизайн