Енергийно ефективни уреди

Смяната на стари електроуреди с екологично чисти, ефективни уреди е чудесен начин за пестене на енергия и намаляване на сметките за електричество. С постоянното покачване на електричеството, енергийно ефективни уреди стават все по-популярни и достъпни. Предлагат се  следните енергоспестяващи уреди за дома:

	Енергоспестяваща климатизация

#1 начин да намалите сметката за електричество е да намалите разходите за климатик.

Бъдете консервативни. За да намалите вашите сметки за електричество, просто трябва да използвате вашият климатик на по-висока температура.
Разбира се, това може да отнеме няколко дни, за да свикнете, но ще ви спести много пари всеки месец.
Не забравяйте, че всеки градус е от значение. Ако например увеличите термостата на 27 градуса, вместо обичайните 25, така ще спестите !

Електрически параметри

Въпреки, че повечето от нас използват електроенергия на дневна база, тя трудно може да бъде разбрана. Всички сме чували за електрически термини како ват, волт и усилвател, но знаем ли какво наистина означават? Долу са обяснени няколко неща, които трябва да знаете:

Топлинна изолация

Лошата изолация на дома, хаби повече електроенергия и пари, отколкото може да си представите. Повече от 35% от въздуха през зимата или лятото може да изтече през пукнатини по вратите, дограмата, а дори и от тавана.

Електрическа дерегулация

Не е ли хубаво да имате възможност за по-евтини цени за автомобилна застраховка, по-ниски лихвени проценти по кредитите, както и по-ниски цени за здравно осигуряване, предлагайки по-високо качество ?

Ефективно осветление

Знаете ли, че осветлението формира около 10% от месечните Ви разходи за електрическа сметка? За щастие е лесно да се спестят пари от осветление.
Смяна на крушки с нажежаема жичка с енергоспестяващи компактни флуоресцентни крушки е чудесен начин да започнете. С това ще успеете да намалите сметката за ток с няколко лева всеки месец.

Ел. ефективно отопление

Знаете ли че?

Едно домакинство в САЩ харчи средно повече от $ 2000 на година за битово отопление от електрически сметки, като почти 45% от него обикновено е предназначено за отопление и охлаждане на дома? Това са много пари за производство на топлинна и AC, но потенциално можете и да спестите много пари чрез енергийната ефективност.

Енергийно ефективни прозорци и вратиКакто старата поговорка гласи "Получаваш това, за което си си платил". В някои случаи да платите малко повече за нещо, може да ви спести пари с времето. Същият е случая с вашите прозорци и врати.

Енергоинвестмънт АД © 2020 | Права за ползване | Декларация за поверителност | Настройки на бисквитките|Уеб дизайн