Топлинна изолация

Лошата изолация на дома, хаби повече електроенергия и пари, отколкото може да си представите. Повече от 35% от въздуха през зимата или лятото може да изтече през пукнатини по вратите, дограмата, а дори и от тавана.


Прочетете по-долу за да научите прости и евтини начини, които да гарантират, че вашият дом е добре изолирани. Придпримайки тези необходими мерки, вие драстично ще намалите сметките за електрическа енергия, спестявайки пари през цялата година.

Проверка на R-стойност на изолацията си тавана на. (Изолацията e класифицирана по отношение на R-стойност. Колкото по-високо число, толкова по-добра изолация, и толкова повече пари ще спестите от вашата електрическа сметка.)

Правилно проветрете тавана, така че топлината, която се задържа там през лятото да може да излезе. Запълнете пукнатините на тавана със силикон за предотвратяване на промъкването на топъл въздух през таванското помещение.

Уплътнете всички врати и прозорци. Проверете вашите тръби. Изследванията показват, че 25% от домакинствата губят изтичане на въздух през тръбите.

Затваряне на всички щори и завеси през нощта, и поставяне на кърпа на дъното на всяка врата. Не забравяйте, че най-често срещаните видове на енергоспестяваща изолация са таванска изолация, изолация на стените и покрива.

Изследванията показват, че изолацията с целулоза използва 20% по-малко енергия за отопление от изолацията с фибростъкло. Освен това, целулозната изолация е по-евтина, направена от рециклирани материали, и представлява по-малък риск от пожар.

Енергоинвестмънт АД © 2020 | Права за ползване | Декларация за поверителност | Настройки на бисквитките|Уеб дизайн