Най-евтината електроенергия в Европейския съюз по цени на едро през четвъртото тримесечие е в Скандинавските страни, показва статистиката на Генерална дирекция "Енергетика" към Европейската комисия. На обратния полюс е Южна Европа - цената е най-висока в Италия, Португалия, Гърция и Испания.

Всички проекти за "зелена енергия" ще получат подкрепа, съобщи зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов...

Пет страни-членки на Европейския съюз (ЕС) планират да купуват енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) от други държави, съобщи вчера Европейската комисия (ЕК)....

Корекцията ще бъде основно заради преразпределяне на цените за отделните тарифи - дневна, нощна и върхова

България преизпълнява целта си за добив на енергия от възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/, каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова на кръгла маса „Възобновяема енергия: от идеи към действия".

Над 3 хиляди MW. Поне на теория толкова нови зелени мощности трябва да се включат в енергийната мрежа след около година.

Новости във фотоволтаичната индустрия.
Солиндра разработи уникален продукт във фотоволтаичната промишленост, използвайки CIGS (мед, индий, галий, селен) тънкослоен филм, защитен в цилиндричен корпус.

Слънчевата енергия може най-сетне да стане популярна. Високите цени, които от години я правеха непрактична като основен източник на енергия, се понижават рязко.

Малките и средни предприятия ще започнат да купуват електроенергия на свободния пазар, предвиждат промени в Закона за енергетиката, които се очаква да бъдат разгледани до края на тази година..

Дава се възможност на всеки битов потребител, ако намери оферта с по-изгодна цена да смени доставчика. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма стартира обществено обсъждане на промените в Закона за енергетиката.

Енергийния сектор в Германия привлича изключителен интерес поради решението на правителството да затвори ядрените си централи и нарастващия дял на енергията от възобновяеми източници. Скептиците очакват драматично покачване на цените на електроенергията в страната, както и сериозен недостиг, който ще трябва да бъде компенсиран с внос от съседни страни.

Sony се стреми да революционизира неефективния начин, по който изразходваме енергията. Един нов видеоклип, публикуван от електронният гигант, показва начина, по който бихме могли да използваме енергията по-ефективно през 2030 година. Тогава може би масово ще сме преминали към интелигентни „точки на консумация“ с автентификация и безжично зареждане.

С налагането на възобновяемите източници глобалната доминация на електроразпределителните дружества е към края си.

Всеки нов соларен панел на европейските покриви подкопава малко по малко централизирания производствен модел на електроразпределителните дружества.

Неведнъж, при избора си на електрически уред за дома, сме се питали, колко ток ще харчи. Сега е модерно и дори задължително, електроуредите да имат индекс за икономичност, който се определя от буквите A,B,C и т.н.

Замисляли ли сте се обаче, какво количество ток харчи всеки електроуред във вашия дом? Интересни отговори открихме в руския портал livejournal.

Един ден къщата на мечтите ви може да остава приятно хладна дори през августовските жеги, без това да ви изкара на протести срещу скъпия ток. Как?

Енергоинвестмънт АД © 2020 | Права за ползване | Декларация за поверителност | Настройки на бисквитките|Уеб дизайн